Actrice Erika Van Tielen gidst wielertoeristen ‘de Klup’ naar Westmalle

Erika Van Tielen aan de sportterreinen in Hoegaarden

Zondagvoormiddag vertrokken een 8-tal wielertoeristen van de Klup vanuit Hoegaarden via Averbode en Westerlo, richting Westmalle. Ze werden uitgewuifd door een aantal andere wielertoeristen. Actrice Erika Van Tielen nam deel aan de tocht naar Westmalle niet zo ver van haar woonplaats Zoersel. Opmerkelijk? Neen, want Erika Van Tielen verblijft ook regelmatig in Hoegaarden bij haar vriend Kristof. Dit jaar nog maakten Erika en Kristof bekend dat ze gingen trouwen, maar de huwelijksdatum ligt nog niet vast.

Erika Van Tielen is o.a. gekend als de actrice uit ‘Familie’ die de rol van ‘Amélie’ speelde. “Op dit ogenblik ligt mijn personage bij ‘Familie’ stil, maar het is niet uitgesloten dat ‘Amélie’ nog terugkeert. Want in het verhaal baat Amélie een B&B uit in Ierland. Maar voorlopig is daar nog geen nieuws over”, aldus Erika. “Op dit ogenblik doe ik vooral podiumpresentaties, lees ik spotjes in voor bedrijven of maak is video’s voor sportgerelateerde bedrijven”.

Vive le vélo

Erika is gepassioneerd door sport. Zo was ze in de zomer gast in ‘Vive le Vélo’, om commentaar te geven over wielrennen. “Ik was trouwens een tiental jaren geleden nog te gast in ‘Vive le Vélo’, hoewel ik toen nog niet zo fanatiek met sport bezig was. Ik ben altijd zeer sportief geweest, maar nu zijn mijn kinderen groter en werd het steeds meer. Ik doe aan fietsen, lopen en yoga. In september zal ik al mijn 4de marathon lopen in Berlijn. Om sportcommentaar te geven op TV ben ik nooit gevraagd, maar dat zou mij wel liggen”.

Of hun trouwdatum al vast ligt? “Vooral het idee dat we gaan trouwen is heel belangrijker, meer dan de datum zelf. Het is nog moeilijk want mijn kinderen gaan nog naar school in Zoersel en de zoon van Kristof in Haasrode. Het is niet zo simpel, met zo’n nieuw gezin, maar we kijken ernaar uit”, besluit Erika.

Lees verder onder de foto

Wielertoeristen Klup Hoegaarden
De wielertoeristen met Erika en Kristof in het midden

Afwisselend Zoersel en Hoegaarden

Erika en Kristof zijn al bijna drie jaar samen. “We wisselen Zoersel en Hoegaarden met elkaar af, zo evenwichtig mogelijk. Dit weekend zijn we in Hoegaarden en ook volgend weekend zijn we er. Maar toch zitten we meestal in Zoersel, want Erika heeft twee kinderen, ik slechts één. Voor mij is het dus makkelijker om te regelen”, zegt Kristof Caubergs, de zoon van Guy Caubergs, voorzitter van de wielertoeristen van jeugdhuis de Klup. Vandaar dus dat Erika regelmatig meerijdt met de Klup.

“Erika is heel sportief. Ze kan dus een rit zoals 85 kilometer naar Westmalle gemakkelijk aan. Zaterdag deden we trouwens nog mee aan de ‘Criquelion’ een 170 kilometer lange trip in Laroche”, vertelt Kristof. Het is niet de eerste maal dat actrice Erika Van Tielen meerijdt met de wielertoeristen van de Klup. Bij de start van het seizoen vorig jaar was ze er ook bij (foto).

De wielertoeristen van de Klup rijden elke zondag om 8.30 uur, in verschillende groepen.  “We hebben een 50-tal leden, die in drie groepen rijden volgens leeftijd en snelheid. We hebben ook nog een vierde groep, namelijk dames die met een e-bike rijden”, aldus voorzitter Guy.

Wie graag meerijdt kan contact nemen via guy.caubergs@skynet.be

Zie foto hieronder

Erika bij wielertoeristen
Erika bij de wielertoeristen van de Klup

Lees meer over