50 uren non stop activiteiten om verjaardag te vieren

10 december 2022 | 13u37 | Gepost door christian.henn…
Bij de start van de 50 uren

Op 4 februari van dit jaar werd de start gegeven van 50 jaar jeugdhuis ’t Paenhuys in Hoegaarden. Er werden in dit teken heel wat activiteiten georganiseerd, maar dit weekend stond en staat de 50 uren op het programma: 50 uur non stop activiteiten. “We zullen dit zonder problemen halen. We zijn gestart op vrijdag om 16 uur en we eindigen zondag om 18 uur. Dit betekent nog niet het einde van ons feestjaar. Dat wordt op 25 december, kerstdag, afgesloten met de ‘Eindloze’, waarbij elk lid zijn topnummers mag indienen”, aldus voorzitter Yennef Vereycken.

Het is inderdaad van einde 1972 geleden dat de studentengroep Getegalm ’t Paenhuys ging bezetten en er het jeugdhuis stichtte. Achteraf werd de naam Paenhuys aangenomen. Na de beginjaren van het Paenhuys werd de nadruk gelegd  op cantussen, optredens, cultuur, natuur en het Paenhuys festival. De jaarlijkse Paenhuys Park Happening is nog steeds één van de langst lopende festivals in Vlaanderen. Begin dit jaar was er nog de officiële opening van het feestjaar, maar nu was er dus de ’50 uren’.

“We hebben de toelating gekregen om 50 uren non stop open te zijn, want blijkbaar is dat niet evident”, zegt voorzitter Yennef Vereycken. “We hebben  activiteiten in onze twee lokalen: de Smidse en de Paenhuyskelder. In De Smidse is er in deze periode steeds de mogelijkheid om naar het WK voetbal te kijken op groot scherm. Er wordt ook een funk avond georganiseerd waarbij iedereen zijn eigen nummers mocht kiezen, dus zijn zeker alle muziekgenres vertegenwoordigd. Verder zijn we ook gewoon open als jeugdcafé en doen we spelletjes op zondagnamiddag”.

Stille fuif

“In de kelder zijn er optredens gepland en een fuif voor de 50ste verjaardag. We hebben ook een primeur voor Hoegaarden: Silent disco. Op deze fuif is het muisstil, want de muziek is alleen te horen via koptelefoons. We denken dus ook aan onze buren. Er zijn drie DJ’s voorhanden en iedereen kan afstemmen op de muziek die hij wil.”

“Er is op de weekenddagen ook telkens een ontbijt voorzien, volksspelen en een pingpongtornooi. Tussen 4 uur ’s nachts en 10 uur zijn er geen speciale activiteiten, maar dan is het jeugdcafé gewoon open, uiteraard met muziek.”

“Wij hopen dat alle generaties die gedurende 50 jaar het Paenhuys hebben gemaakt, de tijd vinden om langs te komen”, besluit Yennef.

Lees meer over