36ste hobbybeurs zet beurzenseizoen in: het wordt steeds moeilijker voor standhouders

2 oktober 2022 | 14u33 | Gepost door christian.henn…
Tijdens de hobbybeurs in de sporthal

Na twee jaar onderbreking door corona konden de Hoegaardse Hobbyclubs hun 36ste hobbybeurs organiseren in de sporthal. Deze is de eerste in een reeks van tentoonstellingen-beurzen die in Hoegaarden de komende maand worden georganiseerd.

Ivan Laloup, drijvende kracht achter de organisatie: ‘Deze hobbybeurs wordt georganiseerd door de hobbyclubs, een aantal autonome verenigingen. Alles is indertijd ontstaan uit Jong van Hart. We zijn overgestapt naar Stichting Bejaarden, maar die naam werd geschrapt en omgezet in Senior Service Club, vereniging die dit jaar de 50ste verjaardag viert. Dit is een overkoepelend orgaan waarin we veel hobbyclubs hebben, maar die hebben wel een autonome werking met een apart bestuur”, aldus Ivan die nog wel het secretariaat doet van alle hobbyclubs. ‘Het is onze 36ste hobbybeurs. Op naar de 40”, lacht Ivan.

Lees verder onder de foto

Hobbybeurs in Hoegaarden
Er was voor elk wat wils op de beurs

Dure aankoopprijs

“We hadden dit jaar 60 standen op onze hobbybeurs. Ooit hebben we er 75 gehad. De mensen komen nog wel langs, elke keer tussen de 600 en 800, maar de standhouders krijgen het steeds moeilijker. Het hobbymateriaal is duur geworden, en het probleem voor de standhouders is de aankoopprijs.  Vandaar dat er heel wat mee gestopt zijn. Dit is geen kwestie van leeftijd, want we hebben best nog jonge mensen bij onze standhouders”, aldus Ivan.

Deze hobbybeurs is de eerste in een reeks van beurzen in Hoegaarden: op 8 en 9 oktober is er een vogelbeurs met kleur en postuurkanaries in zaal Ermelindis in Meldert, op 9 oktober is er in de sporthal van Hoegaarden de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, en begin november is er in de sporthal de Gambrinusbeurs met bier en brouwersattributen.

Lees meer over