10 maanden omrijden tussen Outgaarden en Goetsenhoven

4 augustus 2022 | 14u37 | Gepost door christian.henn…
Het kruispunt voor het oude gemeentehuis wordt volledig vernieuwd

Op maandag 8 augustus starten de werken aan de Goetsenhovenstraat in Outgaarden. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk van Outgaarden naar Goetsenhoven en uiteraard omgekeerd. Er is gedurende 10 maanden een omleiding voorzien via Tienen, langs de invalsweg naar de E40, de ring van Tienen en de Hannuitsesteenweg.

Het hele project zal 130 werkdagen in beslag nemen en duren tot het voorjaar 2023. In fase 1 komen afgescheiden fietspaden aan beide zijden van de rijweg en nieuwe openbare verlichting tot aan de brug van de HST en E40. In fase 2 komt nieuwe wegenis vanaf de Blokstraat tot en met het kruispunt Jongensschoolstraat - Hoogstraat, en heraanleg van het pleintje aan de kapel, Er komt ook gescheiden riolering. De kosten worden geraamd op 1,8 miljoen euro.

Lees verder onder de foto

Goetsenhovenstraat Outgaarden
Plan van de werken

Van dorpscentrum tot brug

Het vernieuwde gedeelte van de Kerkstraat komt in asfalt met voetpaden in gele stenen, het kruipunt met de Boterstraat en Hoogstraat in beton. De Jongensschoolstraat krijgt fietssuggestiestroken in gele beton. Het kruispunt aan de kapel en voormalig gemeentehuis wordt volledig heringericht. Er komt een loodrechte aansluiting van de Jongensschoolstraat en de Boststraat op de hoofdweg.  

Vanaf de Blokstraat tot aan de E40 blijft de rijweg behouden, maar de slechte stukken worden hersteld. In de 50 km zone komen er aanliggende fietspaden, in de 70 km zone vrijliggende fietspaden. Wandelaars en fietsers zullen tussen Outgaarden en Goetsenhoven hetzelfde pad moeten gebruiken.

Lees meer over