Verjaardagsfeestje verstoord door zwaar incident in overvol zwembad in Landen

Annemie Vanparijs
Oma Annemie Vanparijs met gebroken pols

Vorige zaterdag was de publieke volkstoeloop bij Plopsaqua Landen-Hannuit zo groot dat de toegelaten capaciteit overschreden werd. Het personeel kon daar die dag niet volgen en de familie Vandijck-Tuyls uit Glabbeek werd daar de dupe van. Het ging fout met de reservaties en bovendien werd oma Annemie Vanparijs (58j), met een kind op de arm door twee mannen belaagd.

De familie had gereserveerd voor een verjaardagsfeestje met 12 kinderen, een baby en vijf volwassenen. Omdat de tafels ook binnen niet voor de familie gereserveerd waren verzamelden ze enkele tafels en stoelen om bijeen te zitten. Terwijl de familie met de kinderen buiten ging zwemmen bleef oma Annemie met kleine Jules op de arm aan tafel zitten.

Twee mannen met twee kinderen begonnen plots ongevraagd hun spullen van de tafels en stoelen op een hoopje te gooien. Voor oma Annemie het wist had één van de mannen haar bij de pols en de keel. Er was tumult, maar niemand greep in, ook de redders niet. Het personeel wilde de politie niet bellen en dan is men met oma naar de spoeddienst gegaan voor verzorging, omdat ze pijn had. Daags erna is dochter Liesbeth Tuyls bij Plopsaqua haar beklag gaan maken, maar daar werd geantwoord dat men bij Plopsaqua niet verantwoordelijk is voor ongevallen. De familie was geschokt dat daar niets ondernomen wordt tegen dergelijke agressie.

Lees verder onder de foto

Buitenzwembad
Buitenzwembad bij Plopsaqua

Twee breuken

“Mijn moeder heeft twee breuken in haar pols en ligt voorlopig in het gips. Ze moet volgende week weer naar de chirurg en dan wordt het minstens een brace of verder gips. Van Plopsa zelf hebben we niets meer gehoord. Wij hebben klacht ingediend bij de politiezone Hageland, omdat wij van Glabbeek zijn en die hebben het overgemaakt aan hun collega’s van de zone Getevallei. Het wordt onderzocht”, aldus Liesbeth.

Burgemeester Gino Debroux van Landen had zaterdag nog contact gehad met de CEO van Plopsaqua omwille van de verwachte grote drukte. Er kwamen meer dan 1800 mensen die dag om te zwemmen, de capaciteit was ruim overschreven en het personeel kon niet volgen. “Men heeft op een bepaald ogenblik zelfs bezoekers moeten weigeren. Maar over dit specifieke incident weet ik niets meer. Alleen kan ik nog zeggen dat we komende donderdag overleg hebben met Plopsaqua en dat dit incident zeker zal besproken worden”, aldus de burgemeester.

Lees meer over