Tweede editie Glabbeek Live On stage pakt weer uit met grote namen

Live on stage

In Glabbeek gaat dit jaar de tweede editie door van Live On Stage met optredens van Willy Sommers, Christoff, Marjan Berger, Swoop en Freek Vanrooy. Het had ook al de vierde editie kunnen zijn maar door de coronacrisis kon het feest twee keer niet doorgaan.

“In 2010 is het allemaal begonnen, met een stom idee om een Schlagerfestival te organiseren ten voordele van Sporta-Hoeleden.  Wat toen een succes moest worden, is wel degelijk op een flop uitgedraaid ondanks de goede organisatie van de leden.  Daar wij zagen dat we dit niet in de kast mochten stoppen, kwam er al snel een tweede editie onder de naam Schlagerfestival Tienen.  Deze vonden telkens plaats op de Grand Slam in Tienen.  Ons gevoel kwam uit, we gingen van 250 naar 650 bezoekers, weliswaar met betere en duurdere artiesten dan het jaar voordien”, vertelt Marc Geysens, de voorzitter van Schlagerfestival Tienen vzw.

De volgende jaren werd het event op verschillende locaties georganiseerd en uiteindelijk werd er een pauze ingelast.  

“Tot Peter Reekmans, burgemeester van Glabbeek, met een voorstel kwam dat we moeilijk konden weigeren.  We besloten dan om in 2019 de nieuwe Hangar 44 in te huldigen door een topper van formaat aan te bieden.  Het festival kreeg  de naam Glabbeek Live On Stage  Door de organisatie van Schlagerfestival Tienen, Rotary Linter-Getedal, Bindkracht, en gulle sponsor De Gouden Schaar werd het een groot succes met meer dan 1000 bezoekers op de teller.”

Een editie 2020 kwam er door de coronamaatregelen niet en ook in 2021 bleef het podium leeg.

In het voorjaar van 2022 kwam dan het verlossende nieuws, de organisatoren moesten dan wel alles in snel tempo kunnen realiseren maar dat is dus gelukt, ook al loopt de kaartenverkoop, wellicht, door de economische crisis, wat minder dan gehoopt.

Glabbeek Live On Stage gaat door op 8 oktober in Hangaar44. De deuren gaan open om 18 uur. Tickets kan je kopen vanaf 15 euro, dat zijn staanplaatsen, en tot 7 oktober kan je ook nog zitplaatsen kopen.

Meer informatie vind je op www.schlagerfestivaltienen.be