Serviceflats eindelijk uitgebaat, ze staan al vijf jaar leeg

serviceflats

Het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek zal tegen de zomer, na 5 jaar leeg te hebben gestaan, eindelijk uitgebaat worden. Het dossier sleepte zolang aan omdat de eigenaar en de oorspronkelijke exploitant een rechtszaak voerden. De gemeente vernam nu van de eigenaar dat er eindelijk een akkoord bereikt is met een exploitant.

De gemeente heeft met het gebouw niets te maken maar burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) probeerde in de zaak toch meermaals te bemiddelen. Eind verleden jaar voerde het gemeentebestuur de druk op door het complex op te nemen in het gemeentelijk leegstandsregister.

 “We konden als gemeente deze structurele leegstand niet langer toelaten waarbij een compleet nieuw complex met 28 serviceflats bleef leegstaan. En ook al heeft de gemeente zelf niets te maken met deze serviceflats, toch gaven wij enthousiast een bouwvergunning voor dit complex, omdat het een belangrijke schakel vormt in het zorgaanbod in onze gemeente. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat de serviceflats tegen deze zomer eindelijk in gebruik genomen zullen worden en we kijken uit naar een positieve samenwerking tussen ons OCMW en de exploitant”, aldus Reekmans.

 

Lees meer over