Parochie Wever viert Sint-Antonius helaas aan de keukentafel

De verkoop van varkenskoppen grijpt niet plaats, maar er is wel een alternatief.
Traditiegetrouw organiseren het Davidsfonds Glabbeek en de parochie Sint-Antonius Wever samen de Sint-Antoniusviering op de derde zondag van januari. Daar hoort sinds mensenheugenis ook de openbare verkoop van varkenskoppen bij.

Omdat ons beruchte virus weeral stokken in de wielen steekt, is er een alternatieve viering. Sint-Antonius verwelkomt u bijgevolg op zondag 16 januari om 8.30 u. in “zijn” kerk in Wever, maar voor het culinaire luik van het evenement wordt iedereen verzocht daarvoor in te staan aan zijn eigen keukentafel.

“Wij willen deze traditie toch wel in ere houden”, aldus voorzitter Danny Pieraerts van het Davidsfonds, en daarom deze aanbeveling: “Koop in de loop van de week, indien mogelijk bij uw plaatselijke beenhouwer preskop; leg hem op een dikke snee bruin brood met een klets straffe mosterd erop zodat de tranen in uw ogen springen. Witte pensen of zwarte pensen, dat kan ook. Bak ze bruin en verorber ze met een dikke lepel compote. Overgiet alles met een frisse pint, wijn of een andere lievelingsdrank. En vooral, vergeet het aperitief niet!”

Felix Timmermans

Foto’s van uw festijn kan je doorsturen naar karin.denruyter@skynet.be en zij zal uw foto op de facebookpagina van het Davidsfonds van Glabbeek zetten.

Om de dag op een plezierige noot af te sluiten, krijg je bijgaand verhaal van Felix Timmermans als toemaatje: “De Moedwillige Verkenskop” via deze link: https://www.dbnl.org/tekst/timm010pijp01_01/timm010pijp01_01_0007.php


 

Lees meer over