Oorzaak problemen met drinkwater in Glabbeek gevonden, het gaat om een lek in de Steenbergstraat.

Door de problemen met het drinkwater werden er in Glabbeek afhaalpunten voorzien

Glabbeek kampt van zondagochtend met problemen met het drinkwater maar het lek zou intussen gevonden zijn. Het zal nog even duren vooraleer alle problemen opgelost geraken.

Ruim 2000 gezinnen werden door de waterproblemen getroffen. De eerste problemen werden gemeld aan de gemeente omstreeks 6.30 uur en tegen 10 uur was de Watergroep ter plaatse, maar men kon niet dadelijk het lek dat de oorzaak was van de wateronderbreking vinden

PAs om 13.30 uur werd een groot lek gevonden in de waterleiding in de Steenbergstraat in Glabbeek, in de omgeving van de gemeentelijke loods.

Op verschillende plaatsen in de gemeente kampen inwoners met weinig of geen drinkwater en als er al water was zat er amper druk op.

De Watergroep sloot de leiding in de Steenbergstraat af om het probleem op te lossen, hierdoor zullen een twaalftal inwoners in de buurt een impact ondervinden.

Hoelang de herstellingswerken zullen duren is nog niet geweten.

De gemeente voorzag trouwens waterafhaalpunten en de technische dienst leverde waterzakken in zaal Glazuur op het schoolfeest van de school in Kapellen.

"Op Kerstavond werden we al eens getroffen door waterproblemen omdat het toen enkele dagen gevroren had, nu is het enkele dagen zonnig weer en hebben we opnieuw prijs en een ganse zondag geen water. De oorzaak is eenvoudig, het drinkwaternet is compleet versleten in onze regio. Dit komt door een totaal gebrek aan structureel onderhoud van haar leidingen door de Watergroep. Ik kan als burgemeester enkel de Watergroep oproepen om dringend te investeren in nieuwe leidingen of we gaan dit in de toekomst nog veel meer meemaken bij koud en warm weer. Ik wil uiteraard onze gemeentediensten en ook de wachtdienst van de Watergroep bedanken voor hun inzet op een zondag om onze inwoners maximaal geholpen te hebben bij dit waterprobleem van vandaag”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Ook elders waren er zondag trouwens problemen met het drinkwater door lekken.

Tekst: Laurien Holsbeeks

water
De gemeente voorzag water op verschillende plaatsen