Ook al zijn de gemeenteraadsverkiezingen nog ver weg, huidig burgemeester Reekmans wil zichzelf opvolgen

Glabbeek

Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) stelt zich opnieuw kandidaat om zichzelf op te volgen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. “Het werk is nog niet klaar en daarom zal ik opnieuw als lijsttrekker naar de kiezer trekken om met gunst van de kiezer mijzelf als burgemeester voor een derde keer te kunnen opvolgen.”

De Dorpspartij voert intussen 10 jaar het beleid in Glabbeek, ze doen dat zelfs met een absolute meerderheid. “In oktober 2012 trokken we als enige partij naar de kiezer met ons financieel berekend dorpsplan, dat we tussen 2013 en 2018 volledig realiseerden en waarvoor we door de kiezer beloond werden met een volstrekte meerderheid van maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad, 5 van de 7 raadsleden in het bijzonder comité voor de sociale dienst en 6 van de 8 bestuurders in de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf. In oktober 2018 trokken we alweer als enige partij met een financieel berekend verkiezingsprogramma, het dorpsplan 2.0 naar de kiezer. Op het einde van dit jaar zijn we halfweg onze tweede beleidslegislatuur en vandaag realiseerden we al ruim 70% van onze verkiezingsbeloften, maar ook de resterende plannen staan intussen allemaal in de steigers om nog voor het einde van deze legislatuur tegen 2024 te realiseren. Maar het werk is nog niet klaar daarom zal ik opnieuw als lijsttrekker naar de kiezer trekken in oktober 2024 om met gunst van de kiezer mijzelf als burgemeester voor een derde keer te kunnen opvolgen. Na 10 jaar Dorpspartijbeleid in Glabbeek kunnen we uitpakken met een stevig rapport van realisaties, zeer gezonde gemeentefinanciën en de allerlaagste gemeentelijke belastingdruk van alle gemeenten in de ruime regio.”

Voldoende kandidaten, in tegenstelling tot anderen 

Ook al gaat het om politiek, elke neutrale waarnemer moet toegeven dat ze in Glabbeek goed bezig zijn. Van onafhankelijke experten kregen ze op het einde van de eerste legislatuur een financieel rapport van 9/10. “Maar ook op het einde van deze tweede legislatuur zullen we dankzij ons doordacht investeringsbeleid er opnieuw voor zorgen dat Glabbeek één van de financieel gezondste gemeenten met de allerlaagste gemeentelijke belastingdruk in de ruime regio blijft. In de laatste Vlaamse gemeentemonitor werden we door onze inwoners nog bekroond tot tweede beste gemeentebestuur in Vlaanderen”, zegt partijvoorzitter Luc Lambrechts.

Met 21 mandatarissen heeft de partij alvast voldoende kandidaten om een verkiezingslijst met 17 kandidaten in 2024 te vormen.

“Vandaag zijn de traditionele partijen hopeloos op zoek naar kandidaten om hun lijsten vol te krijgen. Dat wij dat niet moeten doen, bewijst dat de aanpak van de Dorpspartij in Glabbeek overduidelijk het verschil maakt met de traditionele partijen.”

Benieuwd of een absolute meerderheid er in 2024 weer in zit. 

 

Lees meer over