Ondanks 5 signalisaties en waarschuwingen van personeel rijdt koerierdienst zich vast in pas aangelegde straat

Ongeluk Glabbeek beton

In Glabbeek negeerde een bestuurder maar liefst 5 signalisaties om vervolgens in een pas aangelegd betonnen wegdek te rijden in de Langstraat in deelgemeente Attenrode-Wever. Burgemeester Peter Reekmans uitte hierover zijn ongenoegen op zijn Facebookpagina. “Wanneer je de signalisatie compleet negeert en je dan vastrijdt in een pas aangelegde straat, krijg je in Glabbeek de afrekening gepresenteerd.”

Het gaat om een chauffeur van een koerierdienst die er, volgens de post van de burgemeester, in slaagde, slalommend tussen de signalisatie en ondanks de verwittigingen van de werklieden in de werfzone, zich vast te rijden in het pas aangelegde beton.

“Deze is volledig beschadigd door een bandenspoor van zijn bestelwagen. De politie kwam intussen ter plaatse en maakte een PV op.  In de straat zal het nieuw betonnen wegdek opnieuw moeten opgebroken worden en vervangen worden door nieuwe beton op kosten van de overtreder.”

Lees verder onder de foto. 

Glabbeek
De bestuurder negeerde de aangebrachte signalisatie

Ook elders was het bijna prijs

Dat was trouwens niet het enige voorval want ook in de Craenenbroekstraat werd nieuwe asfalt aangelegd en konden de werklieden maar net op tijd een chauffeur tegenhouden die door de pas aangelegde asfalt wou rijden.

“Het is onbegrijpelijk hoe sommige chauffeurs lak hebben aan elke verkeerssignalisatie en hierdoor enorm veel schade toebrengen aan nieuwe weginfrastructuur. In Glabbeek hebben we hier maar één antwoord op: wie door dit asociaal rijdgedrag in een pas aangelegde weg elke signalisatie negeert en toch doorrijdt zal de schade integraal betalen!”, besluit Reekmans.

Lees meer over