Maar 12,7% reed te snel, eentje wel geflitst aan 92 km/uur in zone 50

Reekmans

Tijdens de wegenwerken op de steenweg N29 en in de Schoolstraat in Bunsbeek werden er de voorbije drie weken door de lokale politie meerdere snelheidscontroles gehouden op de omleidingswegen, met name de Pepinusfortstraat, Pamelenstraat, Steenbergestraat en Zuurbemde.De meeste autobestuurders hielden zich aan de snelheidslimiet maar enkelen konden het niet laten en werden geflitst aan snelheden tussen 72 en 92 km/uur, daar waar je 50 mag.

In totaal werden er, tijdens 7 gerichte controleacties, 1721 voertuigen gecontroleerd en 218 PV’s uitgeschreven voor overdreven snelheid.

“12,7% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel op de omleidingswegen maar 87,3% van de gecontroleerde voertuigen reden dus niet te snel”, reageert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De hoofdprijs gaat naar een bestuurder die geflitst werd aan 92 km/uur, je mag er maar 50 km/uur. Anderen, 6 om precies te zijn, liepen tegen de lamp toen ze de flitscamera passeerden aan snelheden van 72 km/uur tot 87 km/uur. “ 70% van de overtreders reden minder dan 10 km/uur te hard. Voor de ene zal de politie altijd te weinig controleren voor zijn/haar deur en voor een andere altijd teveel. Regelmatige controles zijn echter noodzakelijk om de snelheid te kunnen handhaven, maar het feit dat 87,3% automobilisten zich wel aan de toegelaten snelheid hielden de voorbije 3 weken op de omleidingswegen toont overduidelijk aan dat onze sensibiliseringsacties en aangekondigde controleacties bij wegenwerken wel degelijk werken”, beluit Reekmans

Lees meer over