Ines en Joren huwen in spiegeltent, dat kan in Glabbeek

huwelijk spiegeltent

In Glabbeek huwde burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) Ines en Joren in een spiegeltent op het gemeentelijk domein achter het gemeentehuis. Eerder werd er in Glabbeek ook al getrouwd in een bos, een kasteel en op andere locaties. “Als gemeente gaan we ver mee in het realiseren van de ideale huwelijkslocatie van elk koppel”, zegt  Reekmans.

“Eind december 2022 werd artikel 165/1 van het Burgerlijk Wetboek aangepast om huwelijken ook te kunnen laten doorgaan op andere locaties dan op het gemeentehuis. Glabbeek heeft tijdens de coronacrisis op deze wetswijziging niet gewacht en maakt al sinds de zomer van 2020 huwelijken op andere gemeentelijke locaties dan het gemeentehuis mogelijk via een eigen gemeentelijk reglement. Het huwelijksreglement van de gemeente bepaalt sinds 2020 dat een burgerlijk huwelijk kan plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis maar ook buiten het gemeentehuis. De plaats moet wel nog altijd openbaar zijn met een neutraal karakter en de gemeente moet er uitsluitend gebruiksrecht over hebben. Beperkte afwijkingen kunnen steeds toegestaan worden”, zegt Reekmans.

Op zaterdag 15 augustus 2020 ging in het gemeentelijk fit-o-meterbos langs de Keibergstraat in Glabbeek zo het allereerste burgerlijk huwelijk in openlucht door maar koppels kunnen ook huwen in GC De Roos, de evenementenhal Hangaar 44, het kasteel van Attenrode en nu dus ook in de spiegeltent ie achter het gemeentehuis opgesteld staat.

“Wij waren één van de eerste Vlaamse die een origineler aanbod voor burgerlijke huwelijksplechtigheden invoerde, koppels hebben ook de volledige vrije keuze om op eender welke dag en tijdstip te huwen. Ik ben uitermate fier dat wij als gemeente de pionier zijn van burgerlijke huwelijken op maat van elk koppel.”

huwelijk spiegeltent