Glabbeekse Strandfuif lokte ruim 4000 feestvierders

Strandfuif

Afgelopen weekend lokte de Strandfuif in Glabbeek ruim 4000 bezoekers die er van 20 uur tot 8 uur ’s ochtends uit de bol gingen.

De fuif is een vast gegeven en lokt bezoekers van overal. De voorbije jaren kon het event door de coronamaatregelen niet in full force doorgaan maar nu mocht het weer, voor een keertje op de plek waar het destijds begon, namelijk vlakbij Jeugdhuis De Bunker.

"Het kleine Glabbeek wordt al meer dan 40 jaar door de Strandfuif van jeugdhuis de Bunker op de kaart gezet. De organisatie en het gemeentebestuur besteedden dit jaar opnieuw heel wat aandacht aan veiligheid, gratis veilig vervoer en een vlotte veilige mobiliteit. Ook deze editie was opnieuw geslaagd, er waren geen incidenten met dank aan een goede samenwerking tussen de talrijke leden van JH Bunker, vrijwilligers van lokale verenigingen, security, gemeentediensten, politie en Rode Kruis”, zegt een tevreden burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De steenweg N29 werd tijdelijk autoluw gemaakt voor enkel plaatselijk verkeer en de toegang tot de parking en er waren permanente patrouilles van de politiediensten. "De verkeersregels in de omliggende straten werden hierdoor goed nageleefd. Glabbeek is een gastvrije gemeente voor feestvierders, maar we voeren wel een kordaat veiligheidsbeleid, omdat je enkel zo veilig feesten voor bezoekers met een minimale overlast voor de inwoners kan garanderen”, besluit de burgemeester.

Dat het een goed feestje was, bewijst onder andere een video die het jeugdhuis op hun sociale media deelde en je hier kan bekijken.  

Lees meer over