Glabbeek komt met Kunst in 't Kasteel, een tentoonstelling van lokaal talent

Kunst in 't KAsteel

De gemeente Glabbeek organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 december een eerste editie van Kunst in ’t Kasteel. Plaats van het gebeuren is het kasteel van Zuurbemde, de inkom is gratis.

De organisatie ligt in handen van de gemeentelijke cultuurdienst die eerder ook al verschillende edities bracht van Kunst in de Kerk.

“Tijdens deze twee dagen stellen bekendere en ook minder bekende kunstenaars uit ons dorp er hun werk tentoon. We konden voor deze eerste editie geen mooiere locatie vinden dan het kasteel de La Coste dat dateert uit de 18de eeuw en recent werd gerenoveerd. Bovendien is de tentoonstelling gratis, omdat we net laagdrempelige gemeentelijke culturele evenementen willen organiseren voor iedereen”, zegt schepen van Cultuur Tom Struys (Dorpspartij).

Volgens voorzitter van de gemeentelijke cultuur- en erfgoedraad Ronny Laermans (Dorpspartij) trokken de Kunst in de Kerk initiatieven telkens veel volk maar is dit event een uitbreiding. “Glabbeek is niet alleen een kerkendorp, maar heeft ook meerdere mooie kastelen in Zuurbemde, Attenrode-Wever, Glabbeek, Kapellen en Bunsbeek. Deze prachtige historische gebouwen willen we nu, samen met kunst uit eigen dorp, in de kijker zetten, vandaar ons nieuw initiatief.”

De expo is toegankelijk van 10 tot 18 uur op zaterdag 10 en zondag 11 december. Het kasteel vind je langs de Zuurbemde 35 in Glabbeek. De inkom is gratis.

Lees meer over