Glabbeek isoleert twee laatste gemeentelijke gebouwen

OCMW Glabbeek

De gemeente Glabbeek gaat nu ook de 2 laatst gemeentelijke gebouwen isoleren. Het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek en het gemeentebestuur van Glabbeek keurden de aanbesteding goed voor de vernieuwing van de oude niet geïsoleerde asbestdaken van het huidig OCMW-gebouw en het oud parochiecentrum van Kapellen. De kostprijs van de vernieuwing en het isoleren van beide daken bedraagt 147.120 euro.

Het huidig OCMW-gebouw, dat binnenkort wordt heringericht als muziekschool, en het oud parochiecentrum, dat een modern dorpscentrum wordt, zijn de laatste twee gebouwen die de gemeente nog duurzaam diende te renoveren.

Intussen werd ook al het buitenschrijnwerk van het parochiecentrum vernieuwd met nieuwe ramen en superisolerend glas. Volgend jaar, na de verhuis van de diensten naar het nieuw gemeentehuis, wordt ook het buitenschrijnwerk van het OCMW-gebouw vernieuwd.

 

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Dit waren de twee laatste gebouwen die we nog moesten aanpakken om ons volledig gemeentelijk patrimonium energiezuinig te maken.Tegen eind dit jaar zullen we als gemeente niet alleen energieneutraal zijn op vlak van elektriciteit door de plaatsing van zonnepanelen, maar volgend jaar zijn, op amper 10 jaar tijd, ook alle gemeentelijke gebouwen maximaal energiezuinig. We zijn als gemeente blij dat dit werk bijna klaar is en we nu met de enorm gestegen energiefacturen hier al onmiddellijk het maximaal rendement van al deze forse investeringen kunnen uithalen.”

Lees meer over