Glabbeek is financieel gezond, zo blijkt uit de cijfers die op gemeenteraad voorgelegd worden

Glabbeek

De meerderheid pakt in Glabbeek op de volgende gemeenteraad uit met een gemeenterekening 2021 die afgesloten werd met een beschikbaar budgettair resultaat voor de gemeente, het OCMW en AGB van 6.162.462 euro, zeg maar de spaarpot van de gemeente, en een autofinancieringsmarge, dat cijfer geeft  de financiële gezondheid van een stad of gemeente op langer termijn weer, van 1.864.039 euro.

 “Dat is een sterk positief resultaat. De autofinancieringsmarge in de gemeentebegroting voor 2021 was, zoals we al sinds 2013 doen, slechts voorzichtig geraamd met een klein overschot. De jaarrekening 2021 geeft ons nu de definitieve cijfers van de inkomsten en uitgaven van vorig jaar en hieruit blijkt dat het overschot veel groter is en 1.558.164 euro meer bedraagt dan geraamd”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Volgens Reekmans is het al het negende jaar op rij dat er positieve overschotten zijn en dat met een ambitieus investeringsbeleid, de burgemeester gaat ook prat op de cijfer want hij vindt ze best "straf voor een gemeente".

“Dit is enkel te wijten aan het feit dat wij de gemeente besturen als een bedrijf en enorm veel subsidies van de hogere overheden naar ons dorp kunnen blijven halen”, besluit Reekmans. 

Lees meer over