Gemeentehuis en jeugdhuis ontruimd na gaslek, probleem nog niet opgelost

8 augustus 2022 | 22u46 | Gepost door rik.poulman@te…
Foto: sociale media Peter Reekmans

De Grotestraat in Glabbeek werd in de late namiddag korte tijd afgesloten voor alle verkeer nadat een hevige gasreuk werd waargenomen. Bij de afbraak van de stellingen van de voorbije Strandfuif, was een middelgrote leiding geraakt. Het gemeentehuis en het jeugdhuis werden ontruimd. De werken zullen nog even duren, zo laat burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij)  weten via zijn sociale media.

"Wij hebben meteen de hele site laten ontruimen en de straat laten afsluiten", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). "Ook het personeel is in alle kalmte naar buiten gegaan. Het toeval wil dat het gemeentehuis op maandagavond open is voor het publiek en daarom waren er nogal wat mensen aanwezig. De brandweer was heel snel ter plaatse omdat ook een paar burgers meteen hen hadden gealarmeerd. Het gedeelte van de leiding wat het lek zich voordeed, is inmiddels tijdelijk buiten dienst. Het gaan nog wel even duren voor het lek hersteld is, want daarvoor is een speciale ploeg van Fluvius onderweg. We laten het ook meteen definitief herstellen.

Reekmans bevestigt dat er op geen enkel moment gevaar geweest is voor omstaanders. Hij heeft wel vragen bij de diepte waarin deze gasleidingen liggen. "Ze steken amper 70 cm in de grond en dat is toch niet heel diep. Een ongeluk is zo snel gebeurd. Het is iets waarmee wij toch in de toekomst gaan rekening houden."

Tot zolang de herstellingswerken duren, blijft de site gesloten. Normaal gesproken moet alles morgenvroeg reeds helemaal in orde zijn.

Om 22.35 uur liet Reekmans op sociale media weten dat de werken voor het herstellen van de gasleiding nog enkele uren zouden duren doordat ook de middenleiding geraakt werd."De situatie is veilig", luidt het. 

gaslek 2
Werken Glabbeek

Lees meer over