Gemeentebestuur Glabbeek verkoopt 8 bedrijfspercelen vanaf maart 2022

bedrijventerrein glabbeek

Het gemeentebestuur van Glabbeek gaat 8 bedrijfspercelen in de uitgebreide KMO-zone aan de Craenenbroekstraat verkopen.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Momenteel zijn we de gronden in de Craenenbroekstraat die nodig zijn voor de uitbreiding van de KMO-zone en fruitveiling aan het verkavelen en start ook de heraanleg van de Craenenbroekstraat in maart volgend jaar.”

Volgens de huidige meerderheid zat het dossier van deze ambachtelijke zone jarenlang muurvast. Ze legt daarvoor de verantwoordelijkheid bij het vorige gemeentebestuur dat in 2006 geen rekening hield met de uitbreiding van de fruitveiling. “Wij waren genoodzaakt om een nieuw Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) op te maken”, aldus Reekmans. “Ook de samenwerking die het vorig gemeentebestuur aanging met Interleuven voor de realisatie van de nieuwe KMO-zone, ging jarenlang niet vooruit. Er werd geen akkoord bereikt met de eigenaars van de gronden.”

Peter Reekmans: “In 2018 hebben wij de samenwerking met Interleuven stop gezet en besliste de gemeente om zelf de gronden te verwerven. Na de aankoop zijn we nu bezig met ze te verkavelen naar 8 nieuwe bedrijfspercelen en een achterliggend uitbreidingsperceel voor de fruitveiling. Glabbeek zal tegen eind maart 2022 de 8 nieuwe bedrijfspercelen op de markt brengen.”

Enkel kleinschalige productie- en verwerkende ambachtelijke bedrijven zijn toegelaten. Het gaat over 8 bedrijfsloten van +/- 14 are waar een nieuw bedrijfsgebouw in halfopen bebouwing met twee bouwlagen (maximale bouwhoogte 8 m) mogelijk is met een voorgevelbreedte van maximaal 21 meter en een maximaal diepte van 27 meter op het gelijkvloers waarbij een bedrijfswoning op het eerste verdiep is toegelaten. Geïnteresseerde kopers kunnen via mailto:ro@glabbeek.be (dienst ruimte gemeente) het dossier met de bouwschriften en ligging van de percelen opvragen.

Lees meer over