Ga je naar Strandfuif in Glabbeek? Dan moet je dit weten

Strandfuif

Zaterdag 6 augustus beleeft Glabbeek opnieuw een heuse Strandfuif, het jaarlijks terugkerend event van jeugdhuis De Bunker dat na de coronaperikelen dit jaar week een full version beleeft en dat op de plek waar het ooit begon, met name net naast het jeugdhuis. De gemeente neemt een aantal verkeersmaatregelen om een en ander in goede banen te leiden.

De gratis parking bevindt zich aan de in- en uitgang langs de Tiensesteenweg of N29 die voor de gelegenheid wordt afgesloten in Bunsbeek en in Kappellen aan het kruispunt met de Dorpstraat voor doorgaand verkeer.

Enkel verkeer naar de parking en plaatselijke bewoners kunnen ter plaatse geraken. “Alle doorgaand verkeer moet de omleiding volgen, want zal zichzelf anders vastrijden aan de parking van de Strandfuif”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).  

Er is ook een Pick and Ride parking aan de parking van de Spar in de Grotestraat in Glabbeek. Die is te bereiken via de Grotestraat, komende van de steenweg N29 via de omleidingen Pamelenstraat/Steenbergestraat/Dries en Dorpsstraat/Stationsstraat.
Een gratis fietsparking vind je dan weer naast de ingang van het festival en is te bereiken via de steenweg N29 (sporthal), de Spar-parking en de Kasseiweg. 

De bushaltezone voor de gratis pendeldiensten vind je terug op de parking van BFV (Belgische Fruitveiling) in de Grotestraat, je gaat te voet langs de Pick and Ride zone (Spar-parking) tot je via de Kasseiweg de ingang bereikt.

Alle info over de bushaltes en uren van de buspendeldienst van en naar de Strandfuif vanuit Tienen, Diest, Aarschot en Leuven kan je vinden op de website www.strandfuif.be

“Wij raden iedereen aan de verkeersborden en de omleidingen op de steenweg N29 te respecteren, want wie toch denkt de verkeersborden te kunnen negeren zal zichzelf vastrijden op de parking van de Strandfuif. Er is van zaterdag 6 augustus, tussen 20 uur tot zondag 7 augustus 8 uur geen enkel doorgaand verkeer mogelijk op de afgesloten zone op de steenweg N29. Ook voor deze editie verwachten we weer ruim 3.000 à 4.000 feestvierders die naar Glabbeek afzakken”, besluit burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

  

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over