Extra ploegen voor onkruidvrije straten en kerkhoven

14 juni 2022 | 18u51 | Gepost door rik.poulman@te…
Glabbeek, onkruidbestrijding

De gemeentelijke groendienst van Glabbeek steekt een tandje bij om overal het onkruid onder controle te houden. Afwisselend zon en regen zijn ideaal voor weeldering onkruid. “Op de kerkhoven zetten wij extra ploegen met groenjobs in en de gemeentelijke tractoren met onkruidborstels en veegmachine zijn momenteel elke dag op de baan om de straatkanten, voet- en fietspaden maximaal onkruidvrij te houden”, zegt schepen van schepen van groendienst en begraafplaatsen Hans Hendrickx (Dorpspartij).

“Sinds het gebruik van pesticiden in 2015 verboden werd om onkruid te bestrijden op het openbaar domein, werken we in Glabbeek al enkele jaren succesvol met gesubsidieerde groenjobs via het sociaal economiebedrijf De Winning. Ze houden onze kerkhoven permanent onkruidvrij. Bij weersomstandigheden als vandaag zetten we extra ploegen. Beginnend onkruid branden wij meteen weg op onze kerkhoven. Het is de enige manier om het daar onder controle te houden. Onkruidvrije en propere begraafplaatsen blijven voor ons als gemeentebestuur absoluut prioritair uit diep respect voor onze overledenen.” Indien inwoners toch ergens onkruidgroei merken, kunnen ze dat steeds melden via hans.hendrickx@glabbeek.be.

Lees verder onder de foto
Hans Hendrickx
Schepen voor groendienst en kerkhoven Hans Hendrickx

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Momenteel rijden al onze voertuigen voor onkruidbestrijding elke dag langs de straten uit. De tractor met onkruidborstel voor de straatkanten, de kniklader met onkruidborstel voor de voet- en fietspaden en de veegmachine om de straten proper te houden staan bij deze weersomstandigheden geen dag stil, anders is het onkruid niet bij te houden. Onder Dorpspartijbeleid kiezen we er bewust voor om permanent te investeren in materiaal en mensen om ons dorp maximaal proper en onkruidvrij te houden. Gemeenten bepalen zelf hun prioriteiten. In Glabbeek is een proper dorp een topprioriteit.”

Lees meer over