Burgemeester is het beu na nieuw vandalisme in Glabbeek: "Drastische maatregelen tegen onnozelaars nemen"

Vandalisme Glabbeek

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij)  is het aanhoudende vandalisme in Glabbeek grondig beu en neemt drastische maatregelen tegen “deze onnozelaars”. Zo laat de burgemeester weten op zijn Facebookpagina nadat er in de gemeente voor een zoveelste keer vandalen te keer gingen afgelopen weekend.

“Het afgelopen weekend gingen er twee fuiven in de gemeente door waarbij op beide locaties alweer heel wat vandalisme gebeurde in de omgeving. Eén fuif in JH Bunker leidde tot heel wat kapot gegooide glazen in de buurt van het jeugdhuis en op de parking van de gemeente. En ook het glas van één van de pas geplaatste nieuwe ramen van het gemeentehuis werd er opzettelijk kapot geslagen. De andere fuif ging door in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 en hier werd één laadpaal voor elektrische voertuigen opzettelijk vernield en werd de brievenbus van het OCMW open gebroken.”

Lijst wordt almaar langer

Het nieuwe vandalisme past in een lijst die almaar langer wordt. Zo werd er de voorbije maanden en weken graffiti gespoten op meerdere locaties zoals op de muren van het gebouw van de lagere school in Glabbeek, op de poorten van de gemeenteloods, bushokjes en elektriciteitskasten en op meerdere speeltuigen in de speeltuin aan de gemeentelijke sporthal. Het glas van het terras van JH De Kloemp werd opzettelijk kapot geslagen, sanitair in Hangaar 44 werd bewust beschadigd, het glas van een bushokje op de steenweg in Glabbeek werd kapot geslagen, het kunstgras van de sportkooi op de site van de gemeenteschool werd op meerdere plaatsen opzettelijk kapot gesneden, er was vandalisme op kerkhoven waar beeldjes en foto’s op graven werden vernield en er waren afgelopen zomer ook al opzettelijke brandstichtingen in het fit-o-meterbos en in de gemeenteschool.

Lees verder onder de foto.

Vandalen Glabbeek
Eerder werd er, onder andere, her en der ook al graffiti aangebracht

Nog meer camerabewaking

“Er lijkt maar geen einde te komen aan dit aanhoudende vandalisme in ons dorp waarmee enkele onnozelaars gestart zijn na de coronaperiode. Ofwel slaagt men opzettelijk allerlei zaken stuk of spuit men met verf onnozele teksten zoals kankermongool en meer van dat fraais op muren en speeltuigen. Eén ding is intussen wel duidelijk, het herstellen van al deze zaken kost de gemeente intussen enorm veel geld. Daarom moeten we als gemeentebestuur nu drastische maatregelen nemen en permanente camerabewaking plaatsen op heel wat publieke locaties. We plaatsten intussen al camera’s op de site van de gemeenteschool en we gaan er plaatsen op de volledige site van het gemeentelijk domein in de omgeving van Hangaar 44 en op de site van het gemeentehuis en JH Bunker”, zegt Reekmans in zijn post op zijn Facbookpgina.

Ook op de gemeentelijke speeltuinen in de deelgemeenten en het skatepark komen er camera’s. “Het was absoluut niet onze bedoeling het dorp vol camera’s te hangen maar doordat de kostprijs van al dit vandalisme fors blijft oplopen , moeten we wel drastisch investeren in camerabewaking. Blijkbaar is dit nog het enige middel dat we kunnen inzetten tegen deze enkele onnozelaars die er overduidelijk al maanden plezier blijven in scheppen om een spoor van vandalisme door ons dorp te trekken”, besluit de burgemeester.

Lees meer over het vandalisme in Glabbeek via deze linkdeze en deze. 

Ook Scherpenheuvel-Zichem krijgt af te rekenen met vandalen. Lees daar meer over via deze link.