Brand in Glabbeek, wellicht aangestoken: "Dit is crimineel gedrag"

Brand Glabbeek

De brandweer moest vrijdag 17 juni uitrukken voor een brand in het Fit-O-Meterbos in Glabbeek langs de Keibersgtraat. Ter plaatse ontdekten ze meerdere brandhaarden. Burgemeester Peter Reekmans heeft geen begrip voor de daders. “Met dit weer is dit gewoon crimineel gedrag.”

De brand werd opgemerkt rond 19 uur door een jogger, hij verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.

De brandweer diende bij aankomst meerdere brandhaarden in het bos te blussen. Er werd onder andere een vuilnisbak in brand gestoken en een soort kampvuur gemaakt. Voor de brandweer is het overduidelijk dat dit over een opzettelijke brandstichting gaat omdat er ook een soort brandversneller gebruikt werd.

“Gelukkig was er een jogger die de brand tijdig opmerkte en waardoor we veel erger konden voorkomen. Buren zagen twee jongeren rondhangen in het Fit-O-Meterbos, annex gemeentelijk trouwbos. De politie is daarom een buurtonderzoek gestart om de daders te kunnen opsporen. Personen die met dit weer opzettelijk brand gaan stichten in een bos zijn dus echt niet goed bij hun volle verstand en moeten met alle mogelijke middelen opgespoord worden om hen voor de rechtbank te kunnen brengen. Dit zijn geen kwajongensstreken meer, maar is, bij deze weersomstandigheden, gewoon crimineel gedrag. Ik doe dan ook een oproep voor getuigen, die iets verdacht zagen in en rond het Fit-O-Meterbos tussen 16 en 19 uur vandaag. Getuigen kunnen zich melden bij de politie of via burgemeester@glabbeek.be”, besluit de burgemeester. 

 

Lees meer over