50-jarige is nieuwe prinses carnaval Kathleen I

Carnaval Glabbeek

De Glabbeekse carnavalsgroep CV Gildegarde heeft een nieuwe prinses carnaval. Op zaterdag 26 november werd de 50-jarige Kathleen aangesteld als Kathleen I en Seppe I is de nieuwe keizer.

De nieuwe prinses en keizer werden op zaterdag 27 november aangesteld door schepenen Hilde Holsbeeks en Hans Hendrickx (beiden Dorpspartij). Holsbeeks zelf werd door CV De Gildegarde aangesteld als nieuw ere-lid van de vereniging.

“De carnavalsvereniging CV Gildegarde Glabbeek werd in 2017 opgericht en is de eerste carnavalsgroep in onze gemeente. De gemeente Glabbeek is blij dat we intussen al bijna vijf jaar het feestplezier van carnaval naar ons klein dorp kunnen halen. Ik wens de nieuwe prinses Kathleen I en keizer Seppe I van Glabbeek een leuk carnavalsjaar toe”, zegt schepen van Feestelijkheden Hendrickx.

Tot vorig jaar was er in Glabbeek, door de coronapandemie geen stoet, of er dit jaar eentje komt, is nog niet duidelijk maar de kans is groot. Hoe dan ook zullen daar ook jongeren op aanwezig zijn.

“Het doet ons plezier om te zien dat ook de jeugd nog fan is van carnaval”, zegt secretaris Marleen Deboes, die samen met de andere carnavalisten de aftrap gaf voor het nieuwe carnavalsseizoen op 11 november, traditiegetrouw om 14.11 uur.

Keizer Seppe I
Keizer Seppe I