Zondag trekt eerste carnavalsstoet CV De Fruitfretters door Geetbets

6 April 2022 | 15u17 | Gepost door rik.poulman@te…
Carnaval Geetbets

Er is hoogspanning deze dagen in Geetbets. Op vrijdag 8 april wordt de aftrap gegeven van een vierdaags carnavalsfestijn. “Maar het hoogtepunt beleven wij twee dagen later op Palmzondag met onze eerste stoet in de gemeente”, vertelt organisator Kris Vanistendael.

Het carnavalsbuur brandt nog steeds in Vlaams-Brabant. Twee jaar geleden zou de eerste stoet plaats grijpen in Geetbets. Het vieze coronabeestje stak naar een stevige stok voor. Ook in 2021 ging die om dezelfde reden niet uit. Zondag is het dan eindelijk zo ver.

Kris: “Zondag trekt vanaf 14.11 uur de onze eerste carnavalsstoet van De Fruitfretters door Geetbets. En zoals het hoort rijdt er eerst een reclamestoet voorop. Het parcours is ongeveer 5,5 km lang en de groepen passeren twee keer langs het podium voor het gemeentehuis. Wij rekenen op de aanwezigheid van een vijftigtal praalwagens.”

Na afloop van de stoet houden zangers Sammy Baker en Patrick Sempels de aanwezigen bij de les met optredens in de feesttent. Maandagavond komt jong en oud naar het gemeentehuis mee graaien tijdens de beertjesregen.

Lees verder onder de foto
Carnaval

Het vierdaagse carnavalsfeest start al op vrijdagavond om 20.11 uur in zaal Palace met een receptie voor de groepen. Zaterdag draagt schepen van Feestelijkheden Chris Jamar (Open VLD) draagt de macht over aan prins Kris I voor drie dagen en mogen de carnavalisten die dagen de plak zwaaien in de gemeente. Aansluitend houden de verenigingen een kroegentocht in het centrum van Geetbets. De Zatte Harmonie uit Bree zorgt voor een vrolijke muzikale noot.

Een toemaatje: Geetbets is trots op zijn twee eigen carnavalsnummers. “Met De Fruitfretters vier je carnaval” gezongen door prins Kris I en “Ich hem m’n het en Bets verloure” van wijlen Johan Grouwels. Beide liedjes zijn een productie van de Betserse homestudio The Old Street Band.

Logo fruitfretters

Lees meer over