Tragisch ongeluk kost tomatenkweker Albert Beeterens (82) het leven

Ongeluk
De 82-jarige Albert Beeterens uit Rummen, een deelgemeente van Geetbets, kwam maandagavond om het leven bij een ongeluk op het kruispunt van de Leeuwbeekstraat en de Diepenpoelstraat. Dat weet de krant Het Nieuwsblad en het bericht werd ons door de politie bevestigd. Albert was een gekend iemand die heel zijn leven een tomatenserre uitbaatte.

Albert kwam uit de Diepenpoelstraat en wilde de Leeuwbeekstraat inrijden. Blijkbaar zag hij de aankomende vrachtwagen niet en draaide hij de baan op waardoor de vrachtwagen zijn Citroën ramde. De vrachtwagen reed op een voorrangsweg en de chauffeur probeerde de auto nog te ontwijken, helaas tevergeefs. Hij botste op de linkerflank van het voertuig. 

Politie, ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse maar konden de man niet meer helpen, hij was op slag dood. 

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval na te gaan. In zijn eerste bevindingen stelde hij dat de auto inderdaad naar links wilde afslaan maar dat de vrachtwagenbestuurder, een man van 55 uit Herk-De-Stad, voorrang had en niet tegen overdreven snelheid reed. De vrachtwagenbestuurder legde ook een negatieve alcohol- en drugstest af.

Albert woonde nog samen met zijn vrouw en laat ook 2 kinderen na. 

Lees meer over