Ook in Geetbets moeten klassen in quarantaine, in één school gaat het om de omikronvariant

Coronatest

Twee lagere scholen in Geetbets kampen nu ook met het coronavirus. In de lagere school van Hogen testte een juf positief op de omikronvariant. In totaal zitten drie klassen in quarantaine. De foto is louter illustratief en heeft niets te maken met de uitbraak in Geetbets. 

Dat het om de variant gaat, wordt bevestigd door burgemeester Jo Roggen (Open Vld): “In de school krijgen een aantal klassen in één en hetzelfde lokaal les, zo ook het vijfde en het zesde. Daarom moeten alle leerlingen van beide jaren in quarantaine.”

Intussen werd iedereen getest. “Buiten de ene leerkracht bleek iedereen negatief. Er geldt nu een quarantaineperiode van tien dagen, binnen zeven dagen moet er ook opnieuw getest worden.”

Vrije Basisschool Geetbets moet ook een klas sluiten

Ook in de Vrije Basisschool Hupsakee in Geetbets kampen ze met het coronavirus. Daar testte een juf, door middel van een zelftest, positief, ook de PCR test leverde een positief resultaat op. Het vierde leerjaar moest hierdoor in quarantaine en alle leerlingen werden getest, één leerling bleek positief. “Hier gaat het niet om de omikronvariant”, besluit Roggen.  

Lees meer over