Zoon van Boutersems burgemeester speelt kampioen in Nederlandse Rugby League: "Het was wellicht mijn afscheidsmatch"

Joren
Joren Vervliet, de zoon van Boutersems burgemeester Chris Vervliet werd samen met zijn ploegmaten van  Amsterdam Cobras kampioen in  de Nederlandse Rugby League.  Voor hij rugby ging spelen was Joren doelwachter bij de jeugd van onder meer Verbroedering Boutersem en Racing Butsel.

“Rugby kent twee varianten”, verduidelijkt Joren, “Rugby Union en Rugby League.  De reglementen zijn lichtjes verschillend.  Rugby League is een stuk sneller.”

Joren speelde de voorbije jaren bij onder andere Leuven en Kituro Schaarbeek. “Doordat er minder Rugby League ploegen zijn, is het seizoen korter.  Het situeert zich voornamelijk tussen mei en juli.  België kent geen Rugby League, maar Nederland staat 18de op de wereldranglijst. Ik woon niet in Nederland, maar werkte er de voorbije maanden wel.  Bovendien studeert mijn zus in Amsterdam.  De verplaatsingen waren niet eenvoudig, maar vielen toch in te passen.”

De finale van het Nederlandse kampioenschap plaatste uittredend kampioen Zwolle tegenover Amsterdam. “ Het werd een zeer gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Amsterdam uiteindelijk nipt won met 16-18., ik scoorde 6 van de 18 punten. Wat me in rugby vooral aanspreekt is de goede sfeer. Het lijkt een harde sport maar na de wedstrijden zijn we allemaal vrienden. ”

Het werd voor Joren wellicht zijn afscheidsmatch want vanaf 1 augustus gaat hij in Denemarken werken. “Ik heb alvast een afspraak vastgelegd voor een eerste training bij de Deense Rugby Union ploeg Frederiksberg RK”, besluit hij.

Lees meer over