Wie heeft het gemunt op dieren, na vergiftigde honden in Boutersem heeft iemand het nu ook gemunt op katten

In deze omgeving lopen de poezen gevaar (Foto Google Maps)

Nadat eerder honden al werden vergiftigd in Boutersem worden nu ook eigenaars van katten aangemaand op voorzichtigheid in de omgeving van de Leuvensesteenweg in Boutersem. Gif voor ratten kan wel eens fataal worden voor rattenvangers: de katten

Zowat een halve maand geleden werd in Boutersem gewaarschuwd voor vergiftiging van honden aan de Brugstraat en in de omgeving van de korfbalterreinen. Nu wordt gewaarschuwd voor rattengif aan de Leuvensesteenweg ter hoogte van  de voormalige mossel-viswinkel.

“Sommige mensen leggen daar elke nacht rattenvergif buiten tussen 21 uur en 8 uur. Daar lopen veel katten rond. ‘Hopelijk sneuvelen daar de katten niet. In het voorjaar hebben we daar wel eens een paar ratten gezien, maar een echte plaag is het zeker niet’, klinkt het op sociale media. Sommige mensen uit de buurt houden uit voorzorg hun katten ’s nachts binnen.

Maar katten kan men niet sturen, en sommige komen van ver. Een kat die een vergiftigde rat vangt en oppeuzelt kan er ook nog aan sterven.

Lees meer over