Werken aan Meldertsestraat moeten klaar zijn tegen volgende zomer: 180 dagen werk

11 augustus 2022 | 13u47 | Gepost door christian.henn…
Meldertsestraat in Honsem (foto Google Maps)

In de Meldertsestraat in Honsem-Willebringen gaat de aannemer van de wegenwerken vanaf maandag 22 augustus de bestaande fietspaden opbreken voor de aanleg van nieuwe nutsleidingen. Er wordt een infoavond georganiseerd over de volledige wegenis- en rioleringswerken op dinsdag 23 augustus om 19 uur in het buurthuis van Vertrijk.

De infoavond wordt aan de Schoolstraat 15 in Vertrijk georganiseerd, omdat het buurthuis Willebringen niet meer toegankelijk is. Tijdens de infoavond krijgen de inwoners alle details over de planning van de werken.

Op 22 augustus wordt gestart met het opbreken van de bestaande fietspaden, dit om de werf ‘bouwrijp’ te maken voor de aanleg van de nutsleidingen aan de Meldertsestraat die vlakbij de gemeentegrens met Hoegaarden ligt. De aannemer die werkt in opdracht van de nutsmaatschappijen Fluvius, Watergroep en Telenet, start begin september met het ondergronds brengen van het nog aanwezige bovengrondse net en met het vernieuwen van de waterleiding. Beide werken zullen minstens een maand duren. Tot het einde van deze werken, tot vermoedelijk eind september, zal er nog doorgaand verkeer mogelijk zijn met plaatselijk beurtelings verkeer.

Volgens planning zullen de wegenis- en rioleringswerken op 3 oktober van start kunnen gaan. Vanaf dan dient de rijweg volledig afgesloten te worden voor het doorgaand verkeer en zullen er omleidingen van toepassing zijn. Voor het gemotoriseerd verkeer zal dit via Opvelp - Bevekom - Meldert georganiseerd worden en voor fietsers zal de omleiding lopen via de parallelle landbouwweg ten zuiden van de Meldertsestraat - Kerselaarstraat.

Voor de werken zijn 180 werkdagen voorzien. Dit betekent dat de werken tegen de zomer van 2023 zullen uitgevoerd zijn.

Info: https://www.boutersem.be/.../willebringen-honsem-weg--en..

.

Lees meer over