Weg tussen Willebringen en Meldert wordt afgesloten: omleiding via Bevekom

De Melderstraat in Honsem (Foto Google Maps)

In de Meldertsestraat in Honsem-Boutersem, op de grens met Hoegaarden werd gestart met de aanleg van de nutsleidingen. De bestaande fietspaden werden opgebroken voor de aanleg van nieuwe nutsleidingen. Op 24 oktober wordt de straat, de verbinding tussen Honsem-Willebringen en Meldert-Hoegaarden volledig afgesloten.

Ondertussen zijn de werken met het ondergronds brengen van het nog aanwezige bovengrondse net en met het vernieuwen van de waterleiding aan de gang. Tot het einde van deze werken is er nog doorgaand verkeer mogelijk met plaatselijk beurtelings verkeer.

Volgens planning zullen de wegenis- en rioleringswerken op 24 oktober van start kunnen gaan. Vanaf dan dient de rijweg volledig afgesloten te worden voor het doorgaand verkeer en zullen er omleidingen van toepassing zijn.

Voor het gemotoriseerd verkeer zal dit via Opvelp - Bevekom - Meldert georganiseerd worden en voor fietsers zal de omleiding lopen via de parallelle landbouwweg ten zuiden van de Meldertsestraat - Kerselaarstraat. Er zijn 180 werkdagen voorzien. Dit betekent dat de werken tegen de zomer 2023 uitgevoerd zullen zijn.

Lees meer over