Voorlaatste straat met beurtelings parkeren aangepakt

Aan de rechterkant parkeren zoals op de foto kan voortaan niet meer (Foto Google Maps)

Vanaf heden wordt het beurtelings parkeren in de Martelarenstraat in Boutersem opgeheven. Dit om de doorstroming en eenduidigheid van het parkeerbeleid te optimaliseren. Het gaat om de straat die loopt van het centrum richting grote steenweg (N3). Daarmee blijft er nog slechts één straat met beurtelings parkeren over in Boutersem.

Het parkeerverbod wordt voorzien aan de rechterzijde komende van de Dorpstraat richting de N3. Schepen voor Mobiliteit Maarten Devroye (N-VA):  “Het beurtelings parkeren is eigenlijk achterhaald, maar het was nog in twee straten van Boutersem van kracht. De wijziging kwam er op vraag van de bewoners van de straat. Het beurtelings parkeren zorgt voor verwarring op het ogenblik van de wissel en veroorzaakte zo soms obstructie van het verkeer”.

“Het zette soms ook kwaad bloed bij mensen die als ze van hun avondshift of nachtshift naar huis kwamen, niet op hun oprit raakten, maar nu is dat dus voorbij”.

“Ook in de stationsstraat is beurtelings parkeren van kracht, maar dat wordt soms tijdelijk opgeheven. Zo ook zeker in de periode van de feestdagen om mensen toe te laten vlot bij de bakker te raken. Op termijn gaan we ook bekijken of daar nog beurtelings parkeren nodig is”, besluit schepen Devroye.

Lees meer over