Politie en gemeentebestuur waarschuwen hondeneigenaars na alweer geval van vergiftiging, één hond is al overleden

brugstraat

Het gemeentebestuur van Boutersem vraagt hondeneigenaars voorlopig weg te blijven uit de omgeving van het korfbalterrein en de Brugstraat na een nieuw geval van vergiftiging.

“Wij vragen iedereen de regio van de korfbalterreinen en Brugstraat te willen vermijden om te gaan wandelen”, zo luidt de boodschap. “Aan iedereen willen we vragen om er extra voorzichtig en aandachtig te zijn. Wees extra waakzaam met honden, katten en andere huisdieren. Er is helaas opnieuw een geval van vergiftiging van een hond gemeld.”

Het dier is ondertussen reeds het vierde slachtoffer van vergiftiging. Eén hond is ondertussen al gestorven. Het staat ondertussen zo goed als vast dat de oorzaak rattenvergif is.

“Ik vermoed, maar dat is onder voorbehoud, dat iemand onzorgvuldig is omgesprongen met rattenvergif”, reageerde burgemeester Chris Vervliet vorige dinsdag na de eerste meldingen. Net als iedereen hoopt hij dat het niet om kwaadwillig opzet gaat.

We hebben de burgemeester nog niet kunnen bereiken na deze nieuwe melding. Wel is geweten dat de politie gevraagd werd om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak en eventuele dader(s). Intussen is uiterste waakzaamheid geboden, ook voor andere dieren.

Lees meer over