Meerderheid en oppositie werken samen aan werfcharter: historisch in Boutersem

27 januari 2023 | 17u18 | Gepost door christian.henn…
De gemeenteschool aan de Kerkomsesteenweg

Op de jongste gemeenteraad van Boutersem werd unaniem een werfcharter goedgekeurd. In grote lijnen gaat het om een charter waarbij vrachtwagens die op weg zijn naar werven uit de buurt blijven van schoolomgevingen tijdens de piekuren van de school. Maar historisch is het feit dat dit dossier werd voorbereid door de N-VA schepen van Mobiliteit samen met de Vooruit oppositie.

“Ik ben er altijd voorstander van geweest om beleidsmatig samen te werken met de oppositie en ben erg verheugd dat na een periode van polarisatie de mogelijkheid hiertoe opnieuw bestaat.  In dit geval was de bevoegde schepen Maarten Devroye omdat hij schepen van mobiliteit is, maar Maarten heeft steeds feedback geleverd naar het volledige schepencollege en had ook de steun van het schepencollege.  Ik hoop dat dit ons een gelegenheid biedt om de draad van samenwerking over partijgrenzen opnieuw op te nemen en hoop dat er nog gelijkaardige initiatieven volgen” reageert burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

Lees verder onder de foto

Werken in school Boutersem
Tijdens de werken aan de school in Boutersem

Ook zwaar verkeer weren

Door de bouw van de nieuwe school aan de Kerkomsesteenweg ontstonden er problemen tussen het verkeer van en naar de school en het werfverkeer. Zowel het gemeentebestuur als de oppositie wilden concrete afspraken maken met aannemers en het waren Maarten Devroye (N-VA) en Pieter Cortoos (Vooruit) die de contacten legden. Het voorstel kwam van Pieter Cortoos een jaar geleden en nu werd het voorstel opnieuw opgepakt door de schepen en het raadslid.

Schepen voor Mobiliteit Maarten Devroye: “De bedoeling is dat dit charter telt voor elke werf. De grote werken aan de gemeenteschool zijn wel voorbij. Een volgende stap is al het zwaar verkeer weren uit schoolomgevingen bij open – en sluitingsuren van de scholen. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde voert hierover onderhandelingen met de transportfederatie”.

Lees meer over