Klinken op het nieuwe jaar wanneer het halfweg is, dat doen ze in Boutersem

Zomerbar

Een nieuwjaarsreceptie organiseren in de zomer is weer eens iets anders maar net dat gaat de gemeente Boutersem doen op 2 juni. “Lange avonden en meer kans op mooi weer.  Om die redenen besloot het gemeentebestuur van Boutersem de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor zijn inwoners te verschuiven naar de zomer”, legt burgemeester Chris Vervliet (cd&v) uit.

Er valt best iets voor te zeggen maar het is wel even wennen, klinken op het nieuwe jaar wanneer het ei zo na half weg is.

"We durven in onze gemeente al eens origineel zijn en een nieuwjaarsreceptie in juni leek ons een goed idee. De weersvoorspellingen zijn zeer goed.  Het belooft een aangename avond te worden en we hopen veel van onze inwoners te kunnen verwelkomen", aldus de burgemeester.

Vanaf 18.30 uur kunnen alle inwoners terecht voor een hapje en tapje op de grote speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool, Kerkomsesteenweg 45.  “De Zomerbar eindigt om 23 uur, maar een eerdere editie toonde dat de Boutersemnaars al eens blijven plakken”, lacht Vervliet.

Voor kinderen is er een springkasteel. 

“De gemeente startte met nieuwjaarsrecepties in 2017.  De traditie werd onderbroken door de coronapandemie en nadien hernomen als Zomerbar.  De formule sloeg dermate goed aan dat ook dit jaar gekozen werd voor een Zomerbar ipv een klassieke nieuwjaarsreceptie.”