Kamperen voor één nachtje in de schaduw van het kasteel van Kwabeek

Kamperen in domein Kwabeek

In het  unieke decor van domein van Kwabeek vindt  op zaterdag 20 en  zondag 21 augustus een buitengewoon kampeerweekend plaats. Barbecue, openluchtcinema, wandelingen, kampvuur, toffe gezinsactiviteiten, en springkastelen  zijn de ingrediënten van dit evenement.

Het domein van Kwabeek was een leengoed van het hertogdom Brabant. Op het einde van de 15de eeuw droeg het de naam "Ter Sluizen. In 1923-1924 werden na verwoestingen tijdens de eerste wereldoorlog eens te meer verbouwingswerken uitgevoerd. Dit resulteerde in het huidig voorkomen van het kasteel. Het gemeentebestuur van Boutersem kocht in 1980 het park en het kasteel, dat als gemeentehuis werd ingericht. Wie het domein niet kent kan het kasteel met de Frans parktuin, kruidentuin, rozentuin, een hoogstamfruitboomgaard en de grote vijver komen ontdekken. Wandelen kan in de vallei van de Velpe. Kamperen in dit historische kader is toch uniek.

Lees verder onder de foto

Kamperen Kwabeek Boutersem
Tentjes opslaan in domein Kwabeek

Openluchtfilm

Op zaterdag 20 augustus vanaf 10 uur kan men zijn tentje opzetten. Het kampeerweekend duurt tot 16 uur op zondag. Op zaterdagavond is er een grote barbecue, waar iedereen voor kan reserveren. Er is een menu voor volwassenen en één voor kinderen. Deze barbecue  loopt van 17 tot 19 uur. Om 18.30 uur is er een openluchtcinema met een animatiefilm voor kinderen. Om 21uur is er een openluchtfilm voor volwassenen en achteraf is er nog een vuurkorf met marshmallows. Wie tijdig inschrijft kan ’s morgens nog van een ontbijt genieten. Vanaf 15 uur op zondag begint het afbreken van de tenten.

Uiteraard moet eenieder zijn eigen kampeerspullen meebrengen als tent, stoelen, dekens, kookgerei, bestek,  een eigen picknick,  voor wie barbecue besteld heeft een barbecuestel en een zaklampje om naar de sanitaire wagen te kunnen lopen.

Reserveren voor een kleine tent kost 10 euro voor een grote 15 euro. Haast u om in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijvingen:  vrijetijd@boutersem.be

Info: https://www.boutersem.be/activiteitendetail/984/buitengewoon-kampeerweekend

Lees meer over