Honden kunnen niet alleen loslopen in de wei maar er ook ravotten

De hondenlosloopweide met speeltjes

Op zondag 13 november om 14 uur wordt de hondenlosloopweide in Boutersem officieel geopend. Vele hondenbaasjes keken er al lang naar uit. De weide is gelegen achter het kunstgrasveld aan de Sport’O’Droom richting Oude Vijvers. Honden zullen het zeker leuk vinden.

Schepen voor Dierenwelzijn Janina Vandebroeck (Open VLD): “Er is al jaren vraag naar zo’n weide in Boutersem. Dit stond in het partijprogramma van alle partijen en in de meerjarenplanning om minimum één hondenlooplosweide te realiseren.”

“Als er veel vraag komt wil ik ook bekijken of er nog één bij kan komen in andere deelgemeenten, maar een geschikt perceel vinden is moeilijk. Het mag niet te veraf liggen en ook niet te dicht bij woningen, voor eventuele overlast. Verder zullen we moeten zien hoe het loopt en hoe het beheerd wordt.”

“Wij vonden nu een geschikte locatie in de omgeving van het cultureel centrum en dichtbij de ingang van Butselbos. Daar komen sowieso al heel wat mensen met hun hond wandelen.”

“Voor de realisatie van de weide kregen we de medewerking van de hondenschool Hundo die ons insteek gaf hoe zo’n weide er moet uitzien. Samen met gemeenteraadslid Thijs Van Goidsenhoven hebben die alle speelelementen aangebracht”, aldus schepen Vandebroeck.

Voor de mensen die naar de hondenweide willen is er de parking Kerkomsesteenweg 49.
 

Lees meer over