Guy Vanbelle zit voortaan de gemeenteraad voor

31 januari 2022 | 16u34 | Gepost door christian.henn…
Guy Vanbelle en Pascal Meeus Boutersem

Na 9 jaar voorzitterschap leverde  Léon Leemput zijn mandaat als voorzitter in, in Boutersem en  hij verliet ook effectief de gemeenteraad van Boutersem. De raden van december 2021 waren zijn laatste wapenfeiten. Guy Vanbelle (CD&V) volgt hem op.

Burgemeester Chris Vervliet nam bij het begin van de gemeenteraad voor één minuut het voorzitterschap waar, maar dan werd de fakkel overgenomen door Guy Vanbelle, reeds enkele jaren actief als gemeenteraadslid voor CD&V. Guy zal het voorzitterschap voor één jaar opnemen. Hij leidde zijn eerste gemeenteraad op 27 januari. “Ik hoop dit democratisch forum eerlijk te leiden. We zullen nog even moeten wachten vooraleer we de opgekropte frustraties zullen kunnen doorspoelen met een straffe pint. Ik hoop dat alles eerlijk wordt gespeeld en dat er geen wrok zal blijven”, aldus de nieuwe voorzitter.

Als gemeenteraadslid werd Léon Leemput vervangen door Pascal Meeus (CD&V). Pascal legde de eed af tijdens de gemeenteraad van januari 2022. Hij is nieuw in de gemeenteraad.

Lees meer over