Florine Minot afkomstig uit Tienen is met haar 105 jaar de oudste inwoner van Boutersem: "Elke dag een Leffe helpt"

29 november 2022 | 15u30 | Gepost door christian.henn…
Florine omringd door familie en vrienden

In woonzorgcentrum ‘Het Vondelhof’ in Roosbeek-Boutersem werd de 105de verjaardag van Florine Minot gevierd. “Mijn geheim om zo oud te worden is ne goeie drinken, vooral donkere Leffe”, aldus Florine die haar Leffe geen enkele dag overslaat. Florine is afkomstig uit Tienen, uit de Potterie, maar sinds 2010 verblijft ze in het Vondelhof.

Florine zegt zelf niet veel meer. “Jammer genoeg zie ik niet zo goed meer”, vertelde ze ons toch. Haar 105de verjaardag werd gevierd in zaal ‘de Zonnetempel’ op de tweede verdieping van het woonzorgcentrum. Een prachtige taart werd aangesneden.

Florine Minot is geboren op 29 november 1917 in Tienen in de Potterie.  Na haar schooltijd, ging ze aan de slag in een kousenfabriek  ‘Elite’ in Tienen, waar ze zeven jaar actief was. Ze huwde met Jozef Deruyter in 1935 met wie ze twee kinderen kreeg, Edouard en Monique . Florine was ook nog drie jaar cafébazin in café Necropolis in Grimde, maar in de jaren ’50 noemde dat nog café ‘De Lustige Boeren’.

Eens de kinderen er waren, werd Florine huismoeder, terwijl haar echtgenoot in de Tiense suikerfabriek werkte.  Haar man Jozef overleed in 1978, en haalde zelfs zijn pensioen niet. . Florine is vandaag grootmoeder van vijf kleinkinderen. vier achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen.

Zie foto hieronder

Verjaardagstaart Florine Boutersem
De verjaardagstaart voor Florine

Lees meer over