Eerste oldtimerrit voor motoren was schot in de roos: "Volgend jaar doen we het opnieuw"

oldtimerrit

Afgelopen weekend organiseerden de Kerkom Bastards hun eerste oldtimerrit voor motors van 50 tot 125 cc. De Bastards zijn een vriendenclub die in 2008 een eerste brommerkesweekend organiseerden en dat elk jaar nog altijd doen.  “We vonden dat de tijd rijp was om eens iets anders te organiseren, iets waar iedereen kon aan deelnemen”, zegt voorzitter Sven Muës.

Sinds 2008 trekken de vrienden er jaarlijks een weekend op uit met brommerkes, stuk voor stuk zijn het oldtimers. “Dat weekend is onder vrienden, sommigen sleutelen een jaar lang aan hun brommerke, anderen zetten hun brommer een jaar in de garage en starten die zonder problemen de dag zelf. We wilden nu eens iets anders organiseren, een event waar iedereen aan kon deelnemen.”

Lees verder onder de foto.

brommerkes
Deelnemers kwamen van heinde en ver

Er bestaat nu ook een Bastard Burger

De Bastards stippelden een route uit door het Hageland, goed voor 85 km, en bewegwijzerden die volledig. “Daar kruipt best wat tijd in maar gelukkig kan ik rekenen op veel helpende handen. We hadden ook vier stops voorzien bij lokale eet- en drankgelegenheden. De lokale frituur had zelfs een Bastard burger toegevoegd aan hun kaart. Wanneer je alleen maar tevreden deelnemers hebt aan het einde is dat zeer dankbaar. Die deelnemers, 49 in totaal, kwamen van overal in het land en dat is heel fijn”, gaat Muës verder.

Lees verder onder de foto. 

oldtimer

Volgend jaar komt er een tweede editie

Volgend jaar komt er een tweede editie van het event. “Dit jaar hadden we al een attentie voor elke deelnemer, dat was een sticker van de Kerkom Bastards maar dat zal elk jaar iets anders zijn, volgend jaar willen we ook een aantal prijzen in het leven roepen, onder andere voor de oudste deelnemer, diegene die van de verste locatie komt en ook voor de best verklede deelnemer. Wegens de goede samenwerking koppelen we onze oldtimerrit, net als dit jaar, aan het Boerenbal hier in de gemeente. Vandaar dat het volgend jaar doorgaat op 7 september want dan wordt het bal ook opnieuw georganiseerd.”

Lees meer over