Blote voetenpad loopt door de Velpe in Boutersem

Blote voetenpad door de Velpe in Boutersem
Pad door de Velpe met een veiligheidstouw

In Boutersem kan men wel zeggen dat het toeristische seizoen in het Park van Kwabeek nu geopend is, met de organisatie van een picknick, een viswedstrijd en vooral de opening van het blote voetenpad. Een pad met een extraatje: men kan er een eindje de Velpe in. Een aanrader voor iedereen die verfrissing zoekt deze zomer.

“Vorig jaar hadden we al met het Huis van het Kind een klein blote voetenpad ingericht als test. Maar dat smaakte naar meer. Het pad werd ondertussen uitgebreid en er werd een speelterreintje rond gemaakt. De mannen van onze technische dienst maakten van omgewaaide boomstammen banken en andere tuigen. Het is de bedoeling het blote voetenpad jaarlijks wat uit te breiden. Nu loopt het al door de Velpe”, aldus schepen Tinne Alaerts. Het blote voetenpad wordt het best bereikt via de parking achter het gemeentehuis. Men moet dan nog wel een 300-tal meter verder het bos in.

Lees verder onder de foto

Blote voetenpad Boutersem
Het blote voetenpad

Proef ons Park

Volgende zondag 29 mei zijn er nog activiteiten in het domein van Kwabeek met ‘Proef ons Park’, van 10 uur tot 18 uur. Er is een lentemarkt met streekproducten en lekkere producten van de plaatselijke boeren. Er zijn doorlopend activiteiten als het maken van een bijenhotel of het deelnemen aan een lentefietstocht.

Lees meer over