Reekmans: “Gaan pakkans op sluitstorten in Glabbeek fors verhogen”

sluikstort glabbeek_2
Het is menens. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) verklaart de oorlog aan sluikstorters. Vanaf 1 januari wordt het containerpark in de gemeente quasi gratis, maar wie blijft zondigen krijgt een torenhoge boete voorgeschoteld. De pakkans wordt meteen ook aangescherpt.

“Achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, oude meubelen op het publiek domein dumpen, vuilniszakken in kledingcontainers deponeren, … zal vanaf nu elke overtreder minimaal € 912,20 per inbreuk gaan kosten”, zegt de burgemeester. “Maar ook groenafval dumpen in beken en grachten zal op dezelfde wijze worden beboet. Het opruimen van sluikstorten kost de gemeente heel wat werkuren aan opruimkosten. Als Dorpspartijmeerderheid zetten we hoog in op een proper en netjes dorp en zorgen we er zelfs als enige gemeente in de regio voor dat quasi alle afvalfracties gratis worden op het gemeentelijk afvalcontainerpark. Wie vanaf nu nog denkt zijn of haar afval te kunnen dumpen in de natuur, op straat, op velden of aan glasbollen weet dat als hij of zij gepakt wordt minimaal € 912,20 zal mogen ophoesten.”

Lees verder onder de foto

glasbollen

Bovendien kunnen deze kosten zelfs oplopen tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de omvang van het sluikstort. “We laten niet langer toe dat enkele asocialen meerdere locaties in ons dorp blijven omtoveren tot een stort”, aldus Reekmans. “Omdat we merken dat de voorbije weken het sluikstorten overduidelijk aan het toenemen is, gaan we onmiddellijk ook de pakkans op stortgevoelige locaties verhogen.”

Hoe en wanneer, daarover wordt niet gecommuniceerd.  Ook inwoners die sluikstorters aan het werk zien, mogen altijd een foto nemen en deze aan de gemeente of politie bezorgen. Dankzij alerte inwoners konden de afgelopen periode trouwens al meerdere sluikstorters worden beboet.

Lees meer over