Tremelo kiest sinds lockdown resoluut voor comfortabele homewear

7 januari 2021 | 18u22 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Anne brouwers toont de populaire homewear
Tremelonaren dragen sinds de lockdown in maart massaal comfortabele homewear. Tot deze vaststelling komt Anne Brouwers, die in het centrum een lingeriezaak uitbaat.

Met een stijging van 32% in de verkoop van homewear, pyjama’s en kamerjassen sinds de start van de eerste lockdown in maart, kan men met zekerheid stellen dat Tremelonaren - en wellicht bij uitbreiding het merendeel van de Belgen - zich sindsdien toch anders aankleden. “Sinds maart hebben wij een veel grotere vraag naar comfortabele en mooie homewear”, aldus Anne Brouwers, die in het centrum van Tremelo een lingeriezaak uitbaat. “Heel veel mensen werken permanent thuis en zoeken iets dat goed zit, niet knelt en zeker nu in de winterperiode ook lekker warm is.”

Waarbij ze meteen ook de eerste vaststelling ietwat nuanceert. “Het zijn vooral de dames die hun garderobe uitbreiden met homewear”, bekent ze. “Ze verkiezen homewear waar ze ook mee naar buiten kunnen om snel een boodschap te doen. Vele klanten geven toe dat ze zelfs de moeite niet meer doen om zich elke dag op te kleden. Ze zoeken naar mooie homewear die ze ook kunnen dragen tijdens zoom meetings. De grens tussen homewear en bovenkleding is immers vaak heel dun.” Al voegt ze er meteen aan toe dat de dames ook wel voor hun mannen beduidend meer pyjama’s, joggings en kamerjassen komen kopen.

Terwijl ze homewear in verschillende prijsklassen verkopen, merkt de zaakvoerster dat zelfs dure stukken in zijde en wol de dag van vandaag vlot over de toonbank gaan. En ook plaids, capes en gezellige pantoffels doen het goed. “We merken dat mensen heel veel tijd in hun zetel doorbrengen”, besluit ze. En alhoewel deze situatie nog wel even zal duren, is zoals steeds de keuze aan de vroege beslissers.Want alhoewel de vraag groot is, kan het aanbod moeilijk worden uitgebreid. “Ook de leveranciers hebben geen voorraad meer”, aldus nog Brouwers. “Herproductie neemt een aantal maanden in beslag, waardoor het moeilijk is om te blijven beantwoorden aan de stijgende vraag.”

Lees meer over