Tiense Suiker bouwt 38 meter hoge diffusietoren

Diffusietoren ter vervanging van trommels
Tiense suiker heeft de vergunning verkregen voor het bouwen van een nieuwe diffusietoren, naast het bestaande gebouw waar de huidige diffusietrommels in ondergebracht zijn. Het gaat hier om een investering van 25 miljoen euro.

Directeur van de Tiense Suikerfabrieken Jan Ingels: “Hiermee bereiden we de vernieuwing van de suikerproductie voor. De nieuwe diffusietoren komt er ter vervanging van de oude RT diffusietrommels om nog efficiënter en energiezuiniger te kunnen produceren. Het wordt een echte toren, volledig dicht, zodat er geen overlast komt voor de buren. In die toren worden de bietensnijdsels gediffuseerd.”

“Tegen de suikerbietencampagne in september 2023 moet de toren operationeel zijn. De werken, namelijk het leggen van funderingen starten dit najaar. Het wordt een toren met een hoogte van 38 meter en een diameter van 12 meter. Het huidige gebouw met de diffusietrommels en banden met bietensnijdsels blijft staan, de toren komt er vlak naast. Het gaat hier om een investering van 25 miljoen euro toren en randinstallaties inbegrepen, waarmee we duidelijk toekomstgericht willen werken. Deze investering toont het vertrouwen van de Tiense Suikerraffinaderij naar bietenplanters en personeel toe”, besluit Jan Ingels.

Op de foto directeur Jan Ingels in het gebouw waren de bietensnijdsels naar de diffusietrommels worden gevoerd.

Lees meer over