Tiense ondernemers sturen vrachtwagen met voeding en hulpgoederen richting oorlogsgebied

De vrachtwagen volgestouwd met hulpgoederen vertrok dinsdagnamiddag.

Enkele Tiense ondernemers hebben de handen in mekaar geslagen om de lijdende bevolking van Oekraïne te helpen met voedingswaren en medisch materiaal. Een vrachtwagen van Michel Engelbosch is momenteel onderweg naar Poolse stadje Chelm op de grens met Oekraïne.

Het geweld in Oekraïne neemt elke dag toe. De media staan vol met hartverscheurende beelden. “Dat treft ook onze Tiense ondernemers, die in nauw contact staan met collega’s uit de getroffen gebieden of partners en vestigingen hebben in grensland Polen”, zegt directeur Jan Ingels van de Tiense Suikerraffinaderij die samen met een aantal andere bedrijven het initiatief ‘Samen voor Oekraïne’ in leven riep.

Kim’s Chocolates schenkt chocolade en koekjes. Hospidex en Instruma zorgen voor het nodige medische materiaal, 5 paletten en verder 7 paletten met hygiënische- en babyproducten. Wat overbleef aan ruimte in de vrachtwagen, zowat de helft, heeft de Tiense Suikerraffinaderij volgestapeld met laadborden suiker. Bij SESVanderHave zamelden de internationale werknemers een mooi bedrag in dat dan aangevuld werd door de firma en waarmee, in samenwerking met Delhaize Zoutleeuw, een selectie van hygiënische- en babyproducten aangekocht kon worden. Transportbedrijf Engelbosch stelt voor dit transport belangeloos een vrachtwagen. “Niets doen en toezien hoe het  Oekraïense volk lijdt, is geen optie”, vertelt Jan Ingels, Directeur van de Tiense Suikerfabrieken. “We hopen op deze manier hen een hart onder de riem te steken”.

Lees verder onder de foto
Oekraïne transport_2

Vandaag rond 15 uur is de vrachtwagen vanop de Grote Markt in Tienen vertrokken onder het goedkeurend oog van burgemeester Katrien Partyka en de deelnemende ondernemers, richting Chelm in Polen. De locatie ligt vlakbij één van de open grensovergangen voor humanitaire hulp met Oekraïne. Van daaruit zorgen de hulporganisaties dat de goederen via de corridors bij de noodlijdende bevolking terechtkomen.

Jan Ingels: “Deze surreële werkelijkheid speelt zich nu, vandaag, af in Europa’s achtertuin en beroert ook het hart van de Tiense ondernemers. We moesten iets doen. Hopelijk zullen er nog veel soortgelijke initiatieven volgen.”