Studenten lanceren manier om tanden te poetsen zonder tandenborstel en tandpasta

DentaBite
Samen met vier andere studenten handelswetenschappen aan de UHasselt lanceerde Astén Geets uit Tienen begin april een nieuw product: DentaBite. Dat is een nieuwe manier om je tanden te poetsen: zonder tandenborstel, zonder tandpastatube en zonder water. Het product kadert in de small business projects die de studenten tijdens hun bacheloropleiding op poten moeten zetten.

Met de small business projects wil de universiteit haar studenten laten proeven van het ondernemerschap. Al verschillende jaren komen hier mooie ondernemingen met innovatieve producten uit voort. DentaBite is een van de nieuwste aanwinsten in dat rijtje.

“Het product zelf is een sponsje, geïnjecteerd met tandpasta”, legt Astén Geets uit. “Vanaf het moment dat je het sponsje in de mond neemt, begint de tandpasta zich met je speeksel te vermengen. Vervolgens moet je het sponsje langs al je tanden laten schuren. Dit doe je door erop te kauwen en het te begeleiden met je tong door de mondholte. Binnen de minuut heb je niet alleen een verfrist gebit, maar zijn je tanden ook daadwerkelijk gepoetst. Dit is het grote verschil met een kauwgom, waarbij alleen dat eerste geldt”.

“We focussen op een doelpubliek met een tekort aan tijd, drinkbaar water, tandenborstel of tandpasta.” De ultieme droom van Geets is om DentaBites te leveren aan rampgebieden die (tijdelijk) zijn afgesloten van drinkbaar water. “Op die manier kunnen de slachtoffers toch nog voorzien in hun basismondhygiëne. Dan ga je pas echt voelen dat je product ook een groter maatschappelijk doel heeft”, zegt Astén fier.

Daarnaast hopen de studenten ook iets te betekenen voor de luchtvaartindustrie: “Op langeafstandsvluchten krijgen reizigers dikwijls een basic toiletzakje met daarin tandpasta en een tandenborstel. Hierdoor kan men op het vliegtuig de tanden gaan poetsen. Toch maakt bijna niemand daar gebruik van, omdat het te omslachtig is in het krappe vliegtuigtoilet. Met DentaBite geniet je van een gebitsreiniging gewoon vanuit je zitje.”

Het team achter DentaBite is tevens verkozen tot een van de Vlaamse finalisten van de ‘SBP van het jaar’. Die wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de Vlaamse Jonge Ondernemingen (VLAJO).

Meer info: https://dentabitesbp.wixsite.com/my-site

Lees meer over