Online platform helpt huurders te vinden voor leegstaande handelspanden in Tienen

leegstand
De stad Tienen wil via het platform bizLocator een overzicht ter beschikking stellen van leegstaande handelspanden en bedrijfsruimtes. Op die manier wil de stad het aanbod overzichtelijk maken voor potentiële kopers en huurders, zodat de panden sneller ingevuld raken.

“Momenteel zijn er ongeveer 60 leegstaande panden binnen het afgebakende kernwinkelgebied in Tienen”, licht schepen van ruimtelijke ordening Bram Delvaux toe. “We willen deze leegstand proactief wegwerken door de eigenaars van de panden te contacteren en hen te overtuigen om de panden actief op de markt te brengen. Hiervoor zullen we samenwerken met bizLocator. Het is een eerste stap uit een reeks acties die we zullen ondernemen om de leegstand in de handelskern aan te pakken.”

BizLocator is een centrale databank die in 2013 uitgerold werd met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Eigenaars van leegstaande panden kunnen er hun pand promoten en te koop of te huur aanbieden. Het aanbod bevat o.a. winkels, horecapanden en pop-ups over heel Vlaanderen, en binnenkort dus ook in Tienen. Potentiële kopers of huurders kunnen het aanbod consulteren en na gratis registratie contact opnemen met de eigenaars.

De stad Tienen zal de eigenaars van leegstaande handelspanden per brief oproepen om hun handelspand in te geven in bizLocator. Ze hoopt met deze samenwerking de leegstand te verminderen en het ondernemerschap in Tienen te stimuleren. Met het initiatief worden starters, ondernemers en investeerders geholpen in hun zoektocht naar een passende ruimte voor hun activiteiten

Lees meer over