City-management Tienen zwaar onder vuur tijdens gemeenteraad

Kerstbus Tienen

€ 6.352 is het bedrag dat de City-manager maandelijks in Tienen ontvangt voor zijn diensten. De oppositie oordeelt dat de stad voor dat geld veel te weinig terugkrijgt. Het antwoord van de bevoegde schepen beperkt zich in grote mate tot het nota nemen van de klachten.

Het is niet de eerste keer dat raadslid Christophe Hendrickx (Tienen Vooruit!) figuurlijk uit zijn sloffen schiet tijdens de gemeenteraad over het City-management. “Wij betalen die man € 76.225 per jaar en dan nog eens € 13.183 extra voor een strategisch plan”, foetert Hendrickx. “En wat krijgen wij daarvoor terug. Twee dagen nà het begin van de eindejaarshopping brengt hij mij affiches daarover binnen in mijn winkel. Twee dagen nà het begin. Dat is dik een maand te laat. Voor de rest is het ons onduidelijk wat die man eigenlijk doet, want de meeste acties waar hij voor betaald wordt, doen de handelaars gewoon zelf. Dit is een heel dure post voor de stad, waar de handelaars weinig of niets aan hebben. Hij bakt gewoon niets van promotieacties.”

Aanspreekpunt

Schepen van Economie Eddy Poffé (Open VLD) vindt de opmerking van raadslid Hendrickx een beetje kort door de bocht maar belooft dit mee te nemen in de evaluatiebespreking. Volgens raadslid Jean Defau (Vooruit) faalt het commercieel beleid van de stad. Hij pleit ervoor om iemand fysiek op het stadhuis aanwezig te hebben waar de handelaars kunnen op terugvallen en dat moet dan iemand zijn die de stad kent en er ook voeling mee heeft, want dat aspect ontbreekt momenteel. “Structureel loopt er iets mis op het stadhuis”, aldus Defau. “Ook het netwerk Milieu klaagt erover dat het geen aanspreekpunt heeft.” Dat er veel niet is gebeurd omwille van corona, kan gedeeltelijk kloppen, maar alles daarom afwentelen is een te gemakkelijk excuus.

Lees meer over