Anne's Café sluit in Tienen de deuren, andere zaak wellicht ook dicht

Anne's Café

In Grimde (Tienen) sluiten de twee laatste café’s wellicht de deuren. Den Industrie zou de deuren al even geleden hebben gesloten, dat is niet bevestigd maar de de deuren zijn wel al even dicht volgens omwonenden, en ook Anne Vanfroyenhoven (57) van Anne's Café houdt het voor bekeken. Anderzijds openen er wel enkele nieuwe zaken binnenkort in de suikerstad. Ook eerder sloten uitbaters al de deuren. 

"Ik stop ermee op 29 juni, ik ben niet failliet maar ik hou het voor bekeken. De kosten zijn te hoog geworden, denk maar aan Sabam en ook de prijs voor een vat werd alleen maar meer. Dat ik sluit heeft niet alleen daarmee te maken, er spelen meerdere factoren mee zoals de wetgeving en de mentaliteit vandaag de dag”, zegt Anne die de zaak dertien jaar uitbaatte en daarvoor ook al in de horeca actief was. “Lang geleden waren er in Grimde meer dan dertig café’s en zienderogen werden er dat almaar minder. Misschien vind ik wel een overnemer zodat er toch nog een café blijft bestaan in het gehucht. Weet je tijdens de coronacrisis kregen we al kloppen en moesten we aan onze reserves zitten. Mensen gaan tegenwoordig minder op café. Vroegen kwamen vaste klanten meermaals langs maar dat is lang geleden. Ik ben wel blij dat ik dit al die jaren heb kunnen doen en ik ben mijn klanten zeer dankbaar. Wat ik na de sluiting ga doen is nog een raadsel”, besluit Anne.

Er komen ook nieuwe zaken 

De voorbije werken kondigden al meerdere uitbaters van zaken in Tienen aan dat ze de deuren zouden sluiten maar schepen van Handel en Middenstand, Werner Sabo (DURF) deelde recent ook goed nieuws op zijn sociale media. “Buiten de vaste waarde van Café Het Wiel openen er in mei nog drie horecazaken op de Veemarkt. Het gaat om The Leopold, met Patrick G, als seizoenscafé, Meduza, onder leiding van Giovanni J, waar nog een kleine ingreep nodig is om van start te gaan en Den Aflaat, uitgebaat door Marc Briké die de zaak aan het opfrissen is met het behoud van de authenticiteit. Stilaan komt er weer meer leven op de Veemarkt voor de horeca”, liet hij weten.