Schuur van Tuur, boerenspeeltuin voor het grote publiek

Schuur van Tuur
Publi

In Sint-Joris-Winge runt Cathy Vancauwenbergh (36) boerenspeeltuin Schuur van Tuur. Het gaat om een verbredende activiteit op het nog actieve ouderlijke landbouwbedrijf. “Ik zocht een hippe naam”, aldus Cathy. “Ons minipaard heet Tuur terwijl ‘de schuur’ het centrale gebouw is van het geheel. Schuur van Tuur is intussen zo veel meer dan een plek voor feestjes. Groot en klein komen hier samen. Daar word ik blij van.”

Op de boerderij heeft niet alleen Tuur een naam, maar alle dieren die er rondlopen. Zo zijn er de Knorries, Juju het konijn, eenden Moeke en Robert, Coco Lune en Polleke (de ezeltjes) en nog vele andere dieren. “Sommigen durven zich al eens verstoppen in de boerenspeeltuin. Pret verzekerd voor de kids! Toen we ermee begonnen in mei 2021 organiseerden we alleen activiteiten voor scholen, maar vanaf juli zijn we opengegaan voor het grote publiek.”

Er is dus een boerenspeeltuin met bistro en hoeveterras, die elk weekend (zaterdag en zondag) open is van 9 tot 19 uur en waar je zonder reservatie terechtkan. Je kan als (groot)ouder rustig iets drinken en/of eten terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Tijdens elke schoolvakantie kan je er daarbovenop ook terecht op vrijdag, eveneens van 9 tot 19 uur. “Geen Schuur zonder verjaardagsfeestjes. We bieden dus ook een formule voor een feestje met de kinderen van de klas. Maar je kan evengoed een familiefeest voor de jarige organiseren in onze Schuur. Bij de eerste optie voorzien we een drie uur durend programma waarbij de kinderen onder andere eten aan de dieren geven en met de tractor mogen rijden, tijdens een familiefeest kan je deze laatste optie ook extra boeken.”

Cathy heeft ook verschillende programma’s voor schoolbezoeken van kleuters en kinderen van de lagere school. “Per leeftijd passen we het programma aan. Tijdens de schoolvakanties organiseren we ook dagkampen. Een kamp vindt steeds plaats van 9 tot 15.30 uur, waarbij we een boeiend boerderij- en speeltuinprogramma voorzien voor de kinderen. We organiseren ook familie-, lente- en communiefeesten. Voor groepen tot 40 personen hebben we een aparte feestzaal, vanaf 40 personen kan je ook de schuur afhuren en kan je gebruikmaken van de bistro en het terras.”

Meer informatie vind je www.schuurvantuur.be waar je ook online kan reserveren voor verjaardagsfeestjes, een schoolbezoek of een kampdag op de boerderij. Mailen doe je naar welkom@schuurvantuur.be.